TIPS & TRICKS: VERDUURZAAM JE EVENT!

Blog

Geplaatst op Monday 05 September

DE TERM VAN DE KOMENDE JAREN

Duurzaamheid, misschien wel hét woord van de komende tien jaar. Duurzaamheid is een term waar je niet omheen kunt, het is onderwerp van gesprek in talkshows, in alle branches wordt erover gesproken en binnen de Europese unie is het ook regelmatig onderwerp van gesprek. Bij het evenementen denk je wellicht niet direct aan duurzaamheid, maar ook in deze branche wordt er al volop gewerkt aan concepten, middelen en methodes om de branche zo planeetvriendelijk mogelijk te maken. In dit artikel worden een aantal manieren besproken om jouw evenement zo duurzaam mogelijk te maken.

GROENE AGGREGATEN

Bij een aggregaat denk je natuurlijk aan ronkende dieselmotoren, een hoop herrie en een enorme hoeveelheid Co2 uitstoot. Toch bestaan er tegenwoordig hele gave alternatieven. Zoals een aggregaat op zonnepanelen, deze aggregaten zijn een 1-op-1 vervanger voor een conventionele diesel aggregaat. Deze aggregaten werken op basis van zonnepanelen en een accupakket om ongebruikte energie op te slaan. Dankzij dit mooie staaltje techniek is het mogelijk geworden om een bouwplaats of evenemententerrein van groene stroom te voorzien en bespaar je bovendien zo'n 850 kilogram Co2 en 1360 gram stikstof per week.

DUURZAAM VERPAKKINGSMATERIAAL

Je hebt wellicht de beelden wel eens gezien van de schoonmaakploegen die op evenementen al het plastic afval zoals bekers en patat- en snackbakjes opruimen. Zulke bergen plastic afval zijn natuurlijk ongelooflijk slecht voor het milieu. Daarom zijn er gelukkig alternatieven in de vorm van biologisch afbreekbare verpakkingen en eetbare of papieren verpakkingen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om op het FSC kenmerk te letten in het geval van papieren verpakkingen. FSC is het keurmerk voor duurzaam bosbeheer. 

Groene verpakkingen betekenen natuurlijk niet dat je deze gewoon kunt laten slingeren. Stimuleer daarom je bezoekers om afval te netjes weg te gooien met borden en het plaatsen van veel prullenbakken. Dat scheelt bovendien in de schoonmaakkosten na afloop van het event!

CATERING & GOODIES

Wist je dag voor 1 kilogram rundvlees ruim 15.000 liter water nodig is, maar vind je een volledig vegetarisch menu te ver gaan? Door een aangepast menu aan te bieden met minder vlees draag je toch al gauw bij aan een enorme waterbesparing. 

Op evenementen zijn vaak ook allerlei goodies te vinden zoals lichtgevende armbandjes, lichtgevende sticks of knuffels, vlaggetjes en ga zo maar door. Waar vaak niet over wordt nagedacht is het feit dat deze goodies vaak volledig verpakt zijn in plastic en daarnaast zelf ook vaak gemaakt zijn van plastic. Er komen steeds meer leveranciers die bewust kiezen voor duurzamere verpakkingen of volledig duurzame alternatieven aanbieden voor de traditionele goodies. Denk daarnaast ook altijd goed na over de toegevoegde waarde van dergelijke producten en of je de bezoeker er wel echt blij mee maakt.

brochure Event Creators


Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag! Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

🕻 085-1053333 ✉ info@eventcreators.nl

Bedankt! Hieronder kun je jouw brochure downloaden! Voel je vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

verplicht veld
verplicht veld