HOE GEEF IK INVULLING AAN MIJN PERSONEELSFEEST?

Blog

Geplaatst op Thursday 18 May

Wil je graag een personeelsfeest organiseren maar weet je niet hoe? Geen stress! In dit artikel vertellen wij jou hoe jij een creatieve en unieke invulling geeft aan jouw komende personeelsfeest. Een personeelsfeest is een belangrijk event dat niet alleen zorgt voor teambuilding en verbetering van het werkgeluk, maar het geeft je ook de gelegenheid om jouw werknemers te bedanken voor hun inzet en harde werk.

UNIEKE BELEVING

Een succesvol personeelsfeest begint met een goede voorbereiding. Je wilt verbonden werknemers, maar ook een unieke en onvergetelijke beleving. Daarom is het zaak dat je van tevoren goed nadenkt over de juiste locatie, de catering, het entertainment en de activiteiten en eventueel een passend thema. Door een inzichtelijk te hebben wat je wilt bereiken met jouw personeelsfeest, kun je beter inspelen op de behoeften van jouw team. 

Om een extra dimensie te geven aan jouw personeelsfeest kun je ervoor kiezen om er een thema aan te koppelen. Een themafeest kan een geweldige manier zijn om jouw personeel bij elkaar te brengen, de teamgeest te bevorderen en om het event memorabel te maken! Kies voor een thema dat past bij jouw organisatie, zo creëer je een groter draagvlak binnen jouw bedrijf. Bijvoorbeeld een Las Vegas-thema voor een bedrijf in de gokindustrie. Vermijd clichés en ga voor originaliteit om het feest extra speciaal te maken. Het thema kan op verschillende manieren worden doorgetrokken in het feest, zoals bijvoorbeeld de decoratie, muziek of catering. Wees creatief!


LOCATIE & CATERING

De locatie is van enorm belang voor het succes van het evenement. Je kan ervoor kiezen om het feest op jouw eigen bedrijfsterrein te organiseren of om uit te wijken naar een externe locatie. Een combinatie van beide kan ook heel leuk zijn, bijvoorbeeld een activiteit op het bedrijfsterrein gevolgd door een feest in een externe locatie.  Kies een locatie die past bij de gekozen invulling en het thema. Denk bijvoorbeeld aan een strandpaviljoen voor een zomerse party of een casino-zaal voor een luxe avond uit. 

Ook mag een goede catering zeker niet ontbreken. Een goed gekozen catering kan bijdragen aan de sfeer van het evenement. Kies daarom een cateraar die niet alleen kwaliteit biedt, maar ook past bij de visie en wensen van jouw bedrijf. Denk ook aan specifieke wensen, zoals vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij eten. Je kunt ervoor kiezen om de catering in een standaard buffetvorm te laten komen, maar je kunt het ook creatiever aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan foodtrucks, live cooking of pak helemaal uit met DIY-keukenstations waar medewerkers hun eigen maaltijden of snacks samen kunnen stellen!ACTIVITEITEN & ENTERTAINMENT

Afhankelijk van het type personeelsfeest dat je wilt organiseren ga je op zoek naar activiteiten en entertainment die passen bij jouw doelgroep. De keuze hangt af van de doelen en behoeften van het team, de bedrijfscultuur en de mogelijkheden binnen het budget. Het is belangrijk om activiteiten en entertainment te kiezen die aansluiten bij de interesses en behoeften van het team om de teambuildingervaring effectief te laten zijn. 

Wil je een zakelijk personeelsfeest met rendement organiseren? Kies dan voor een professionele invulling. Mogelijkheden zijn: een avondprogramma met diner, groepsreizen en gastsprekers. Het entertainment moet ervoor zorgen dat er een prettige sfeer hangt zodat alle medewerkers zich op hun gemak voelen. Live muziek, dj's of stand-upcomedy zijn populaire keuzes. Om ervoor te zorgen dat de herinneringen worden vastgelegd is het aan te raden om een professionele fotograaf in te huren.

Ga je toch liever voor een informeel personeelsfeest? Kies dan bijvoorbeeld voor activiteiten als bordspellen, een barbecue, een sporttoernooi, karaoke, een pubquiz of een workshop. Voor entertainment kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een fotobooth te plaatsen of een illusionist uit te nodigen of Wat betreft de muziek, geef deze vooral uit handen. Nodig een band uit of laat een DJ het muzikale entertainment voor het feest verzorgen.

SUCCESVOL & MEMORABEL

Het organiseren van een geslaagd zakelijk personeelsfeest vraagt om een doordachte aanpak. Het is cruciaal om vooraf duidelijke doelstellingen te formuleren en om de juiste locatie te kiezen. Om de teamgeest te bevorderen, is het belangrijk om activiteiten en entertainment te bieden die aansluiten bij de organisatie en daarnaast is de catering en aankleding bepalend voor de sfeer. Het einde van het feest is net zo belangrijk als het begin en de voorbereiding. Bedank je team voor hun inzet en vergeet niet om foto's te maken om deze bijvoorbeeld op sociale media te delen . Het is ook handig om ervoor te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. Overweeg om taxi’s te regelen of hulp te bieden bij het regelen van vervoer.

Een informeel personeelsfeest draait om gezelligheid en samen genieten. Zorg er daarom voor dat iedereen zich welkom voelt en dat er voldoende ruimte is voor ontspanning en interactie. Betrek de gasten bij de activiteiten en creëer een ontspannen sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. Zo wordt het niet alleen een feest om nooit te vergeten, maar ook een fijne herinnering om op terug te kijken!

Event Adviseur | Desny
BENIEUWD HOE WIJ INVULLING ZOUDEN GEVEN AAN JOUW PERSONEELSFEEST?

Onze Event Adviseur Desny praat je graag bij over de mogelijkheden! Hij denkt graag met je mee over het opzetten van jouw personeelsfeest. Desny bruist van de ideeën en zet zich altijd vol enthousiasme in voor een onvergetelijk en succesvol evenement! 


Benieuwd hoe? Neem vrijblijvend contact met ons op!

☎️ BEL ONS📧 BERICHT STUREN

brochure Event Creators


Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag! Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

🕻 085-1053333 ✉ info@eventcreators.nl

Bedankt! Hieronder kun je jouw brochure downloaden! Voel je vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

verplicht veld
verplicht veld