EVENTFOTOGRAFIE, ONMISBAAR

Blog

Geplaatst op Tuesday 04 July door Event Creators

"Mensen zijn steeds meer op zoek naar een onvergetelijke ervaring. Iets wat bijblijft, iets wat de klant zijn DNA uitstraalt en waar nog lang over nagepraat wordt." Marco Kuijpers, eigenaar van Masterphoto, heeft er oog voor: de mooiste momenten tijdens een event in de lens vangen. Een enthousiaste blik van deelnemers, het hoogtepunt tijdens een feest of die ene hilarische actie. Door zijn kijk op gebeurtenissen worden ze onvergetelijk. Hij vertelt je graag wat zijn werk zo interessant maakt en hoe de sterke binding tussen Event Creators en Masterphoto ontstaan is. 

WELK EVENEMENT IS JE TOT NU TOE HET MEEST BIJGEBLEVEN?

Het was geweldig om het 400 jarig bestaan van Grolsch op de brouwerij in Enschede vast te leggen. Samen met mijn Masterphoto team (vier man sterk die dag) werkten we toe naar het ‘plop moment’. Dat was geweldig bijzonder spannend, want het moest er natuurlijk gelijk goed op komen te staan, anders moesten we wéér 400 jaar wachten… Iedereen stond op de vooraf geplande plek en daardoor hadden we hét moment er van alle kanten prachtig op staan. En als Grolsch je dan belt en persoonlijk bedankt voor de ‘geweldige foto’s’ dan heb je wel eer van je werk!

WAT VALT JE OP ALS JE FOTOGRAFEERT VOOR EVENT CREATORS?

Dat het samenwerken achter de schermen altijd prettig verloopt. Wij kennen elkaar inmiddels goed en weten precies wat we van elkaar verwachten en/of nodig hebben. Soms moet je flexibel zijn en als dat van beide kanten komt is dat heel prettig samenwerken.


WAT IS HET BELANG VAN GOEDE KWALITEITSFOTOGRAFIE?

Goede foto’s hebben een veel grotere impact op het imago van het bedrijf dan velen zich realiseren. Goede wijn serveer je op je evenement toch ook niet in een plastic bekertje? Waarom dan wel amateuristisch beeldmateriaal van een prachtig evenement laten maken? Door het laten maken van een goede sfeerimpressie kan er tevens nog lang ná het evenement (letterlijk) terug worden gekeken op een bijzondere gebeurtenis. Alle details, de aankleding, de ambiance, de dingen die je anders zou hebben gemist en natuurlijk niet te vergeten, de gasten!

HOE KAN JE FOTOGRAFIE VAN EEN EVENT OP LANGE TERMIJN INZETTEN?

Middels een nieuwsbrief kun je alle relaties bedanken voor hun komst en een link naar de fotogalerij mailen. In specifieke gevallen misschien de moeite doen om een foto af te laten drukken en op te sturen. Dat wordt áltijd gewaardeerd.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EVENT- EN NORMALE FOTOGRAFIE?

Evenement fotografie is net als ‘food fotografie’ een vak apart. Niet alleen de soort foto’s maar ook hoe je je beweegt tijdens een event, de momenten die je kiest en de scherpte waarmee je moet kijken naar constant veranderende activiteiten en omstandigheden.

WANNEER IS JOUW KLUS EEN SUCCES?

Wanneer iemand de sfeerimpressie bekijkt en het gevoel krijgt er bij te zijn geweest. Ik vind het erg belangrijk een ‘verhaal’ te vertellen, met een intro, diverse hoofdstukken, een climax en een slot.


WAAROM IS EVENT CREATORS EN MASTERPHOTE EEN ULTIEME MATCH?

Omdat we goed op elkaar in gespeeld zijn en we beide maar één ding voor ogen hebben, en dat is onze opdrachtgever positief verrassen met méér dan ze verwachten. Zo houden we ook elkaar scherp en gefocust.

Marco bedankt, op naar nog vele mooie samenwerkingen! 

NIEUWSGIERIG OF ADVIES NODIG OVER EVENTFOTOGRAFIE?

Vraag het onze Event Advisor Maarten. Maarten heeft de afgelopen jaren honderden events op poten gezet. Hij kent de branche en is altijd op zoek naar de creatieve invullingen van live communicatie die aansluiten bij de doelstellingen van jouw merk of organisatie. 

Maarten Verver - Event Advisor | 085-1053333

Event Creators

KOM MEER OVER  ONS TE WETEN

CONTACT


brochure Event Creators


Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag! Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

🕻 085-1053333 ✉ info@eventcreators.nl

Bedankt! Hieronder kun je jouw brochure downloaden! Voel je vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

verplicht veld
verplicht veld